"Je huis is belangrijk, creëer een sfeer en een gevoel van thuis"

Tende - Raamdecoratie

Algemene info

Onze tende-winkels te Nieuwerkerken te Aalst en te Wemmel hebben een zeer uitgebreide collectie van stofstalen. In elke stijlgroep en prijsklasse proberen we een aantal merken aan te bieden zodat iedereen iets vindt dat aansluit bij zijn smaak en interieur. Onze collectie bestaat uit duizenden stalen, die 2 ŗ 3 keer per jaar aangevuld worden met de nieuwigheden van het seizoen. In onze showrooms leiden we u graag persoonlijk rond om u ons uitgebreid assortiment voor te stellen.

Wij hebben een eigen confectie-atelier en plaatsingsdienst; dit stelt ons in staat de afwerking bij te sturen en mee te groeien met de evoluties op gebied van techniek .Zo vormen de speciale ramen in de hedendaagse architectuur een continue uitdaging. Maar onze atelier bewaart ook de know-how op gebied van klassiekere afwerkingen, de drapages of de klassieke "kappen" die het interieur zo'n rijkelijke uitstraling geeft.

Wij behoren tot de Tende-groep, een groep van winkels gespecialiseerd in raamdecoratie voor binnen en buiten.

Glasgordijnen

Een glasgordijn is de klassieke raamdecoratie die een goede inkijkafscherming biedt maar tegelijk het uitzicht naar buiten niet te veel belemmerd.

Een modern alternatief wordt geboden door stoffen met een hedendaags dessin alsook door de verwerking van transparante stoffen in spangordijn.

Foto's glasgordijnen

Overgordijnen

Overgordijnen zorgen voor de privacy, hebben een decoratieve functie en helpen mee aan de afwerking van uw interieur. Voor een klassiek interieur hebben we een ruime keuze in weelderige en zware stoffen, zoals damast, zijde. Voor een landelijke stijl is er een grote keuze in natuurlijke stoffen met veel warme tinten, zoals katoen, linnen, zijde, wol. Voor een modern interieur bieden we een groot aantal subtiele stoffen aan, al dan niet met moderne prints, al dan niet transparant of in-betweens (lichtdoorlatend maar niet transparant).
Door een aantal extra-behandelingen kunnen stoffen speciale eigenschappen vertonen: zo zijn er goed wasbare stoffen, verduisterende stoffen, zonwerende stoffen, brandvrije stoffen, geluidsisolerende stoffen, bacteriewerende stoffen. Verosol stoffen weerkaatsen d.m.v. de aluminium laag de infrarood stralen van de zon zodat een efficiŽntere acclimatisatie verkregen wordt dan via buitenzonwering. Deze speciale stoffen zorgen ervoor dat ze ook uitstekend geschikt zijn voor publieke en medische ruimtes, bvb. voor een artsenpraktijk. Voor de werkplek zijn er ook stoffen met de juiste lichtdoorlatendheid om weerspiegeling in beeldschermen te vermijden.

Foto's overgordijnen

Vouwgordijnen

Een vouwgordijn bestaat uit een vlakke lap stof die met behulp van een koordsyteem opgetrokken kan worden. Door de baleinen in de stof vouwt het gordijn zichzelf op tot een pakket stofstroken.

Voor vouwgordijnen kunnen alle soorten stoffen gebruikt worden: in een transparante stof zijn ze voldoende transparant om het licht nog door te laten en het uitzicht naar buiten gedeeltelijk vrij te laten. Vouwgordijnen vervangen als dusdanig de klassieke glasgordijnen en kunnen perfect gecombineerd worden met overgordijnen of met een tweede vouwgordijn in een dikkere stof.

De dikkere stoffen laten u dan weer toe om de kamer af te sluiten. In principe kunnen alle stoffen die voldoende soepel zijn gebruikt worden voor vouwgordijnen. De nieuwe In-betweens doen het ook uitstekend als vouwgordijn.

Foto's vouwgordijnen

Rolgordijnen

Rolgordijnen combineren een strakke afwerking en een hoog bedieningsgemak met een uitgebreide keuze aan stoffen, kleuren en dessins.
De rolgordijncollectie heeft het allemaal: transparant, lichtdoorlatend en verduisterend, al dan niet wasbaar, met of zonder een decoratieve verzwaringslat.
Grote ramen winnen nog steeds aan populariteit. Tende presenteert het XXL-rolgordijn tot 6 meter breed en 3 m hoog (of omgekeerd).

Foto's rolgordijnen

Paneelgordijnen

Een vrij nieuwe evolutie in de raamdecoratie zijn de panelen. Met panelen kunnen we een moderne look realiseren doordat de stoffen strak afgewerkt worden, zonder plooien. De panelen worden met klittenband aan paneelwagentjes bevestigd die rijden in een soort rail met 2 tot 5 sporen, naargelang het aantal panelen en de paneelverdeling.

Panelen komen het best tot hun recht in grote, kamerhoge ramen en zijn groots, indrukwekkend en bijzonder in uw huiskamer.

Foto's paneelgordijnen

Mantoroll

De unieke nieuwe raamdecoratie van Mantoroll combineert schuifpanelen en rolgordijnen: de stoffen overlappen elkaar maar rollen naar boven op zodat je het grote voordeel hebt dat ze niet zijdelings in de weg hangen of een deel van het raam blijvend bedekken.

Natuurlijk hoef je beide niet te combineren: alleen een rolgordijn of paneelgordijn heeft al een luxueuze uitstraling door de prachtige muursteunen en/of frontplaat in inox.

Foto's mantoroll

Wood & Washi

Washi betekent letterlijk "Japans Papier", m.n. papier dat gemaakt wordt van de moerbeibomen. Omdat het washi papier niet verkleurt onder invloed van zonlicht is het uitermate geschikt als raambekleding. De meeste washi's zijn niet-transparant maar wel lichtdoorlatend.
Er zijn twee soorten washi die voor raamdecoratie gebruikt worden, de laminated washi en de woven washi.

De laminated washi is washi papier dat aan beide zijden voorzien is van een gelamineerde laag. Dit zorgt ervoor dat het materiaal een stevige structuur krijgt en bovendien eenvoudig te reinigen is. Deze kwaliteit is vooral geschikt voor rolgordijnen en paneelgordijnen. Ze worden voorzien van houten of aluminium baleienen. De baleinen zorgen voor een decoratieve vlakverdeling.

De woven washi bestaat uit fijne, gedraaide washi strookjes die door ragfijne garendraden geweven worden. Woven washi is dan ook een puur natuur product.

Foto's wood & washi

Horizontale jaloezieën

JaloeziŽn behoren al lang tot de groep van populaire raamdecoratie. Het grote voordeel is dat men via een simpele bediening van de koorden, zelf de intensiteit en de inval van het licht bepaalt. Men kan spelen met het licht.

Waar ze vroeger vooral op de werkplek gebruikt werden, laten de nieuwe kleuren en dessins ook vele toepassingsmogelijkheden in de woonruimte toe. Modern aluminium, trendy kunststof, sfeervol textiel of warm hout: ze hebben elk hun eigen charme. Bovendien kunt u de horizontale jaloezieŽn extra persoonlijk maken met bijpassende of contrasterende ladderband.

Vochtbestendige lamellen zijn ideaal in badkamers en andere vochtige ruimtes.

VLINDERJALOEZIEňN

De vlinderjaloezie heeft unieke horizontale lamellen, die bestaan uit een dubbelgevouwen baan textiel met de vouw aan de interieurzijde. De lamellen kunnen uitvouwen zodat de vlinderjaloezie oogt als een plissťgordijn.

Foto's horizontale jaloezieën

Verticale jaloezieën

Verticale jaloezieŽn of lamellen behoren reeds lang tot de standaard raamdecoratie. Ook hier heeft men de collecties geactualiseerd door ze uit te breiden met nieuwe kleuren en dessins. Ze zijn bijzonder geschikt voor een huis met een moderne uitstraling.

Lamellen zijn zowel in strak kunststof als in soepele stoffen verkrijgbaar. Lamellen zijn ook uitermate geschikt voor schuine of gebogen ramen.

Foto's verticale jaloezieën

Plissťgordijnen

Plissť gordijnen bestaan uit een duurzaam gevouwen stof die als een harmonica gestrekt wordt bij het neerlaten. Ze geven uw interieur een gezellig uitzicht en zijn eveneens perfect geschikt voor de werkplek. De plissť-collectie bestaat uit verschillende kwaliteiten van stof, van transparant tot verduisterend. Bovendien kan men door het gebruik van verschillende materialen en deklagen, verschillende graden van transparantie bereiken.

TOP-DOWN UITVOERING
Een plissť in deze uitvoering is bedienbaar van boven naar beneden en van beneden naar boven. Dit zorgt voor een optimale privacy en voor een optimale lichtinval.

Foto's plissťgordijnen

Shutters

Shutters zijn een nieuwe trend in raamdecoratie. Ze bestaan uit houten luiken, die al dan niet gekoppeld door scharnieren in het raam bevestigd worden. De luiken kunnen opengeklapt worden, maar veelal volstaat het de lichtinval en doorkijk te regelen door het kantelen van de lamellen.

Foto's shutters

Velux

Voor de dakvensters van het merk Velux, heeft Velux zelf een uitgebreid gamma ontwikkeld aan raamdecoratie.

Met een eenvoudig Pick&Click systeem kan u probleemloos de raamdecoratie vastklikken in het daartoe voorgeÔnstalleerd beslag.

Hun aanbod bestaat uit verduisteringsgordijnen, rolgordijnen, vouwgordijnen, jaloezie, muggengaas, zonneschermen, rolluiken, al dan niet geautomatiseerd.

Foto's velux

Automatisatie

Eťn van de belangrijkste trends in raamdecoratie is de automatisatie. Automatisatie omhelst voornamelijk de elektrische bediening van alle mogelijke types van raamdecoratie. Hiermee kunnen verschillende ramen tegelijk of afzonderlijk worden bediend. Het optrekken, neerhalen, openen of sluiten kan precies geregeld worden

X-frame

Dit zijn schuifpanelen die kunnen open en toe schuiven over een spankabel of met een beweegbare voet. Deze panelen zijn enorm geschikt als room divider maar ook als raamdecoratie.

Foto's x-frame

Parametre

Parametre geeft het interieur een bijzondere uitstraling. Het is zeer decoratief en laat u spelen met licht en schaduw, met ruimte en sfeer. Parametre is een 3D lichtgewicht, polyester materiaal met uitgestanste patronen, waardoor er een unieke celstructuur ontstaat in het materiaal. Dit zorgt voor een speels effect. Parametre is zeer geschikt als raamdecoratie maar ook als room divider. Denken we hierbij aan de scheidingen tussen werkplekken op kantoor of aan het afscheiden van de woon- en werkplek in een woonkamer.

Foto's parametre